Mini zwangerschapscursus Samen Bevallen

 

 
Deze mini cursus Samen Bevallen bestaat uit 4 avonden van 2 uur en bereidt de zwangere en haar partner voor op de bevalling en geboorte van de baby en behandelt meer het theoretische gedeelte van de onderwerpen, waarbij ook de partner alle informatie krijgt die belangrijk is om te weten als partner bij een bevalling.

 

Er is aandacht voor kennisoverdracht, uiteraard het stellen van vragen en natuurlijk het bespreken van onzekerheden. Vanwege de beperkte tijd (in tegenstelling met de complete Samen Bevallen groepscursus) ligt het tempo hoog en worden er geen ontspanningsoefeningen en geen massagelessen gegeven.

De benodigde ademhalings- en perstechnieken worden wel aangeleerd, omdat deze erg belangrijk zijn voor het kunnen opvangen van de weeën.

Deze minicursus is ook uitstekend geschikt als zwangerschapscursus voor stellen die al eerder bevallen zijn en een opfriscursus of herhalingscursus willen, maar ook voor stellen die geen 7 avonden lang kunnen.

Vooraf gaand aan de eerste cursusavond ontvangen jullie een uitgebreide cursusmap met een hoop informatie, welke dient als naslagwerk naast de informatie die je krijgt tijdens de cursus zelf. We maken een groepsfoto die ieder stel toegestuurd krijgt.

 

Tijdens 4 wekelijkse sessies van 2 uur worden jullie voorbereid op de bevalling en geboorte van jullie baby.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat je een cursusavond mist door bijvoorbeeld ziekte of werk. Uiteraard kun je een volgende avond eerder komen om de gemiste informatie in te halen. Ook als je partner een avond niet kan, ben je als zwangere ook welkom. Je kunt dan bijvoorbeeld je moeder, zus of een vriendin meenemen die je partner dan vervangt op de cursusavond.

 

Er is geen terugkomavond na de bevalling.

 

Inhoud Mini cursus

Aan de volgende onderwerpen wordt tijdens de mini-cursus aandacht besteed:

  • geboorteplan en pijnbestrijding
  • de ontsluitingsfase
  • de persfase en kunstverlossingen
  • eerste contact en geboorte placenta

 

Aan de volgende praktijk onderdelen worden tijdens de cursus geoefend:

  • diverse ademhalingstechnieken om ontsluitingsweeën op te vangen
  • perstechniek
  • ontsluitings- en pershoudingen

 

De cursussen zitten over het algemeen snel vol, dus wees op tijd met aanmelden.

Je kunt je aanmelden vanaf 12 weken zwangerschap. Kijk voor de beschikbare cursusdata in de agenda.